Skip to main content
Header_Over Diabetes

Laten we bij het begin beginnen

Laten we bij het begin beginnen

U heeft diabetes. Wat nu?

U bent niet de enige. Volgens de Internationale Diabetes Federatie werd geschat dat in 2015 één volwassene op 11 diabetes had en dat bij één op twee de ziekte nog niet is herkend.1 Een diagnose van diabetes is een belangrijke eerste stap om de ziekte onder controle te krijgen. Te horen krijgen dat u diabetes heeft kan als een schok aankomen en kan overweldigend zijn. Wij bij OneTouch® zijn er om u te helpen.

Deze site werd ontwikkeld om u meer te leren over de ziekte: u vindt er informatie over het belang van bloedglucosemonitoring en het nemen van uw geneesmiddelen indien deze werden voorgeschreven - of het nu pillen of injecties zijn (oa insuline). Daarnaast wordt ook de basiskennis rond gezonde voeding en bewegen uitgelegd. We tonen u waar u op moet letten, en helpen u om te leren voor uzelf te zorgen en het risico op complicaties te verminderen. Kort gezegd, wij zijn er voor u en begeleiden u stap voor stap bij uw leven met diabetes.

Ja, uw leven staat op het punt om te veranderen, maar als u erin slaagt om met uw diabetes om te gaan, dan zal uw gezondheid snel verbeteren en verlaagt u de kansen op een lange termijn gezondheidsrisico. Zo kunt u een langer en gezonder leven leiden.

Verwacht geen perfectie. Het is geen race of wedstrijd. Doe gewoon uw best. Zeg aan uzelf dat u het waard bent. Wij begeleiden u bij elke stap.

1 IDF Diabetes Atlas (7de Ed.) (2015). Brussel, België: Internationale Diabetes Federatie.

CO/LFS/0416/0039