Skip to main content
Header_Over Diabetes

Laten we beginnen bij het begin

Laten we beginnen bij het begin

U hebt diabetes. Wat nu?

U bent niet alleen. In 2017 schatte de International Diabetes Federation dat wereldwijd 1 op de 11 volwassenen een vorm van diabetes had, en dat de helft nog niet was gediagnosticeerd.1 Diabetes vaststellen is een belangrijke eerste stap om uw ziekte onder controle te krijgen. Vernemen dat u diabetes hebt, kan als een schok overkomen en overweldigend zijn. Bij OneTouch.be staan we klaar om u te helpen.

U vindt hier allerlei informatie over diabetes: de verschillende types, de signalen en symptomen, en het belang van het onder controle houden van de aandoening (uw bloedglucose controleren, geneesmiddelen innemen zoals voorgeschreven enz.). We leggen de basis uit van gezond eten, fysiek actief zijn en andere manieren om voor uzelf te zorgen en het risico op diabetescomplicaties te verlagen. Kortom, we zijn er voor u tijdens uw traject met diabetes, stap voor stap.

Ja, uw leven verandert met diabetes. Als u de aandoening echter onder controle houdt, verbetert u uw gezondheid op korte termijn en beperkt u de gezondheidsrisico's op lange termijn: u kunt een lang en gezond leven leiden met diabetes.

Verwacht geen perfectie. Het is geen race of wedstrijd. Zet u gewoon in en doe uw best. Zeg tegen uzelf dat u het waard bent en motiveer uzelf om op het goede spoor te blijven.

 

1 International Diabetes Federation. (IDF) IDF News World Diabetes Day 2017. Brussel, België. Online geraadpleegd op 5 mei 2018, @ https://www.idf.org/news/94:new‐idf‐figures‐show‐continued‐increase‐in‐diabetes‐across‐the‐globe,‐ reiterating‐the‐need‐for‐urgent‐action.html

CO/LFS/0416/0039(1)